Jeges víz

2022.02.03. 07:29

Gigacsőtörés miatt forgalomkorlátozás a Pesti úton Miskolcon! (Frissítve, videóval)

Lezártak a rendőrök még szerda este Miskolcon a 3-as számú főúton a Pesti utca és Fogarasi utca kereszteződésében a - Cementgyár előtti részen - csőtörés miatt egy-egy forgalmi sávot.

Fotó: Vajda János

13:00

 

A Miskolci Vízmű Kft. közleményében tájékoztatta a területen élő lakosokat és az arra közlekedő autósokat, hogy a Pesti út Miskolc felé vezető irányába - a Futó és a Fogarasi utca kereszteződése előtt – csütörtök reggeltől bontással és hibaelhárítással járó munkálatokat végez egy 300 milliméter átmérőjű csővezetéken.

 

A hibaelhárítás az esti órákra várhatóan befejeződik, de a teljes körű burkolat rekonstrukciója előreláthatólag egy hetet vesz igénybe. A vízszolgáltatási terület érintettsége kizárólag a Pesti úti családi házas részeket érinti. A teljes vízellátást lajtos kocsival biztosítja a MIVÍZ az ott élők részére.

 

A cég ezúton is felhívja az autósok figyelmét, hogy a Pesti út hibaelhárítással érintett szakaszán forgalomkorlátozásra és sávlezárásra számítsanak.

 

Az érintett lakók és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését kéri a MIVÍZ Kft.

 

11:00

 

Csütörtökön 10.50 órakor  a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy a MIVÍZ Kft. szakemberei megszüntették a csőtörést a Pesti úton. Rendőri irányításra már nincs szükség, a forgalom lámpás irányítás mellett, fennakadás nélkül halad. 

 

Azonban a Pesti útról a Futó utca irányába kanyarodó, illetve a városból kifelé hajtó belső sáv lezárva maradt a helyreállítás végéig, amely folyamatban van. A rendőrség kéri, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen az érintett útszakaszon.

 

 

10:30

 

Az Észak-Magyarország munkatársának információi szerint a Mivíz szakemberei megkezdték az úttest felbontását. A csőtörés helyének feltárása folyamatban van. 

 

Az MVK Zrt. tájékoztatása szerint az útlezárás miatt a 4-es, 43-as és 44-es autóbuszok esetében késésre kell számítani. Kérik az utasok türelmét és megértését.

 

7:15

 

A rendelkezésre álló adatok szerint február 2-án 21 óra 30 perc előtt csőtörés történt Miskolcon a Pesti utca és a Fogarasi utca kereszteződésében. A rendőrök az úttestre folyó víz miatt a 3-as számú főúton a Mályi település felé, illetve a belváros irányába haladó egy-egy sávot – a két belső sávot - lezárták. A forgalom rendőri irányítás mellett halad.

Az úttestre került víz több helyen lefagyott, kásás lett, így erre is figyelniük kell az autósoknak, fokozott figyelemmel közlekedjenek! Aki teheti, inkább kerülje el az érintett útszakaszt, a reggeli forgalomban várhatóan nagy dugó lesz mindkét irányba.

Úgy tudjuk a töréssel érintett útszakasz egy főnyomócső, amely az avasi városrész ellátását biztosítja. Ez egyrészt azt is jelenti, hogy valószínűleg komolyabb munkára, több napos fennakadásra kell majd számítani az érintett szakaszon. Illetve vélhetően az avasi városrészben élőknek vízkorlátozással is szembe kell nézniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában