A vakcina védelem

2021.04.14. 15:30

Kínai vakcinát kapott, nem érzett mellékhatást

Réz Attila átesett a fertőzésen, ennek ellenére kérte a vírus elleni oltást.

Molnár István

Forrás: ÉM

Sportolók, edzők körében is elterjedt, hogy ha lehet, minél hamarabb oltassák be magukat, különösen, akik a veszélyeztetett korosztályba tartoznak. Mint Réz Attila egykori pedagógus, volt súlyemelő, jelenleg is versenybíró.

A 73 esztendős sportember tavaly novemberben átesett a koronavírus-fertőzésen, de azonnal regisztrált, amikor erre mód nyílt.

– Tettem a saját, a családom, illetve mások egészsége érdekében – mondta a sport­ember, aki 1993 óta bíráskodik nemzetközi és hazai versenyeken. – Amikor covidos voltam, volt lázam, nem volt étvágyam, gyengének éreztem magam, bő egy hét után kezdett javulni az állapotom. A vakcinával kapcsolatban, hogy milyet kaphatok, a körzeti orvos hívott fel, és a kínait kaphattam és fogadtam el. Március 31-én már a másodikat is megkaptam. Rendben vagyok, nem éreztem igazából semmilyen mellékhatást. Úgy gondoltam, csak jól járhatok vele. Már a védettséget igazoló okmányt is megkaptam, de nem megyek oda, ahol tömeg van.

(A borítóképen: Réz Attila egy versenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában