Anno 1970-ben írtuk

2020.10.23. 07:30

Szétkuncogták az előadást

A színházi társulat köszönte szépen, hogy szóvá tették a hibát.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

„Színházunk közel 2000 előadásán nem lehetünk mindenütt ott. Ha felhívják figyelmünket a fogyatékosságra, segítik a mi munkánkat. A társulattal közöltük a cikk tartalmát. Az érintettek ezúton is elnézésüket kérik művészietlen magatartásukért” – a bocsánatkérés az Észak-Magyarország 1970. október 20-i számában kapott helyet. Az Állami Déryné Színház egyik vezetője írta e sorokat, a megyei lap korábbi cikkére reagálva. A rövid cikkből nem derült ki, hogy pontosan mi volt a baj.

Idegen az előadás szellemétől

Visszalapoztunk: október 7-én közölte egy tanárember írását az Észak. Az említett társulat edelényi fellépése volt a téma: Jóka Mór Könyves Kálmán című történelmi játékának Lengyel Balázs által készített változata került a helyi tanulóifjúság elé.

A nézőtéren ülők nem tudták türtőztetni magukat, miután a színpadról az előadás szellemétől teljesen idegen nevetés, pukkadozás hallatszott, amely átterjedt a közönségre is.

Ugyanez ismétlődött meg a második előadáson is. Hogy min nevetgéltek a tragédia előadói, azt végkép homály fedi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában