büntetnek is

2020.08.10. 08:30

Ne a fűre parkoljanak – kéri a megyei kórház

Hétfőtől büntetésre számíthatnak a KRESZ szabályainak megszegői az egészségügyi intézményben is.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Ádám János

Ellenőrzik hétfőtől az illetékes hatóságok a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása (KRESZ) betartását. A tilosban vagy szabálytalanul parkolókat szankcionálják. Erre közleményben hívta fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. Az intézmény területére belépő járművek, a szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a kórházi betegellátást, a mentőforgalmat, a betegellátó épületek működéséhez, szakmai kiszolgálásához kapcsolódó gépjárművek közlekedését. A szabálytalanul parkolók olykor a mentők helyére állnak, de a zöld területeket sem kímélik – emlékeztetnek.

Új parkolóhelyek

A kórházat gyakran keresik meg az állampolgárok a „parkolási” – belépési – díjjal kapcsolatban, illetve a parkolóhelyek minőségéről is érkeznek visszajelzések.

Az intézmény felhívja a figyelmet: az autósok behajtásának, beléptetésének feladatait alvállalkozó végzi, a tevékenységet nem a kórház üzemelteti, azt a – kórházi – integrációt megelőzően kiszervezték egy gazdasági társasághoz. A szerződés lejáratával ezt a tevékenységet az intézmény a saját hatáskörében kívánja kezelni.

A parkolási nehézségek megoldására a kórház – ennek ellenére – saját beruházásként több mint 250 új parkolóhelyet alakított ki. Mindhárom parkoló térkő-burkolattal és közvilágítással ellátott.

Az egészségügyi intézmény célja a minőségi betegellátás, ehhez járul hozzá a megfelelő parkolási lehetőség; kérik a pácienseket, a hozzátartozóikat, vegyék igénybe az új parkolóhelyeket. Ne álljanak parkos, füves területre, illetve a mentő- és betegszállító autók helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában