Buli van!

2020.06.26. 16:00

Újraindult a fergeteges bulik időszaka

Március eleje. Ekkor lehetett utoljára bulikat rendezni. Bő három hónap várakozás után ezen a hétvégén végre újraindul a bulik időszaka.

Június 26., péntek

22.00 Action Összeomlás / Terror 25 Tour a Collins színpadán

A Collins nyitóbulija

Az Action legjobb formációját ajánlhatjuk a nagyérdemű figyelmébe, ami persze nem az eredeti felállást jelenti, hanem egy új formációt. A basszusgitárnál Egyházi Gábor, a dobok mögött Sümeghy Tamás, a gitárnál Szabó Tamás és Szendrey Zsolt Szasza nyomja a mikrofonnál. Nagyon jó ez az egység, ha valamitől több egy zenekar, mint az átlag, akkor az nem szájkaratétól több, hogy csak beszélnek az összetartásról, hanem attól, hogy érezhető a tagok közötti rezgés; erre rá is készülünk. Örömzenélés lesz, hardcore verzióban, szóval hülye, aki nem jön, de meg is érdemli. Vannak új számaik is, amiket biztosan eljátszanak Miskolcon is, illetve természetesen a jól ismert dalok is elhangzanak majd. A kényszerű szünet után kellő felhergeléssel fognak belecsapni a lecsóba. Az „egy szív, egy zászló” jelszó alatt pedig szeretettel várjuk a diósgyőri szurkoló barátaikat is.

22.00 Mulatós este a miskolci Block Bistróban

Sztárvendég Kocsis Janika

Erőteljes dizájn, erőtől duzzadó környezet, erős zenei felhozatal – ez néhány szóban a Block, a belváros egyik rajongott szórakozóhelye. „Kocsis János vagyok, a barátaimnak és akik már ismernek, csak Janika. 1976-ban születtem Vásárosnaményban, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban nőttem fel. Itt kezdődtek (1995-ben) első, de határozott lépéseim a zeneszolgáltatás irányába. Az év minden szombatján alkalmi rendezvények zenéit szolgáltatom a mai napig. Ide sorolhatók: esküvők, bálok, születésnapok, házassági évfordulók, keresztelők, partik. Számomra a zeneszolgáltatás nem munka. A zene az életem. Nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor emberek tömegei élvezik azt a stílust, ritmust, amelyet én adok nekik...”

Június 27., szombat

19.00 Retro éjszaka a miskolci Collins Clubban

A Collins nyitóbulija

A 90-es évek legnagyobb slágereivel érkezik DJ Révész Zoli.

Július 3., péntek

21.00 BSW és Never Say Never a miskolci Rockwell Klubban

Face & Dress kontroll

A hatályos jogszabályok tekintetében csökkentett létszámú rendezvényt tudnak tartani (500 fő), így a jegyek is korlátozott létszámban elérhetőek. A Beerseewalk-csapatot 2006-ban alapította Gaben és Meklód, amikor nézeteltérések miatt kiváltak egy másik formációból. Eredetileg csak pár közös számot készítettek volna, ám olyan összhangban ment a munka (és a sörszívás), hogy Beerseewalk (beerszívók) néven nekiálltak egy nagylemez elkészítésének.

Július 17., péntek

20.00 30Y-koncert a miskolci Helynekemben

Hamarosan újraindul a Helynekem is

A 30Y zenekar fennállásának huszadik évébe lép 2020-ban, a turné pedig júliusban Miskolcon, a Helynekemben indul újra. „A 30Y 20 éves zenekar. Ezt tényként érdemes kezelni. Még inkább állapotként. A gyerekek bilire szoknak, kinövik a cipőiket, elballagnak az iskolából, kipróbálnak dolgokat. Kirepülnek, és meglehet, nem térnek vissza soha. Nem magunkon, rajtuk, rajtatok látjuk az idő múlását. Magunkon miattatok vesszük észre, és tőletek tanulunk magunkról. A 30Y egy zenekar, ennyit érdemes tudni. De ezt érdemes. Amit csinálunk, azt nektek kell érteni, és ha ti érteni akarjátok, mi vagyunk...”

Július 25., szombat

20.00 Kiscsillag: Tompa kések lemezbemutató koncert a miskolci Helynekemben

„A nőknél, akik egyedül élnek, tompák a kések...”

A Kiscsillag egy magyar alternatívrock-zenekar, melyet 2005-ben alapított Lovasi András, Ózdi Rezső és Bräutigam Gábor, akik a Kispál és a Borz eredeti alapító tagjai is voltak, illetve a Pál Utcai Fiúkból ismert Leskovics Gábor. A zenekar első lemeze, a 2006-os Greatest Hits Vol. 01. ebben a felállásban készült. 2008-ban Bräutigam távozott a zenekarból, és helyét a szintén a Kispál és a Borzból ismerős Mihalik Ábel vette át. Vele készült a következő három lemez, a 2009-es Örökre szívembe zártalak, a 2011-es Néniket a bácsiknak! és a 2014-es Szeles. 2014 szeptemberében Ózdi Rezső távozott a zenekarból, helyét Erős Márton vette át. A zenekar lemezein és koncertjein számos vendégművész is közreműködött az évek során; Tövisházi Ambrus (aki többek között az Amorf Ördögök, a Péterfy Bori & Love Band és az Erik Sumo Band alapító tagja) volt a producere a Kiscsillag első két lemezének és a Szelesnek, illetve a Légyszíves című dalnak a zeneszerzője is. Rátgéber László írta a Russian in the School és a Fishing on Orfű szövegét, melyekben énekel is. A 2012 őszén indult Idáig tudom a történetet című turné előadásain közreműködött Vedres Csaba zongorista; Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője és Péterfy Bori is, a prózai elemek alkotótársa pedig Papp Sándor Zsigmond író volt Lovasi mellett. A Néniket a bácsiknak! című lemezen Bubenyák Zoltán és Boeni Hahn, a Szeles című albumon pedig az Erik Sumo Bandből ismerős Császári Gergő és Pápai István működtek közre.

(A borítóképen: Action)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában