ünnepség

2020.06.30. 08:00

Emlékoszlopot avatnak

Az oszlopot négy önkormányzat egy turulfutásos ünnepség keretében avatja fel.

Pap Gyula

„A nemzeti összetartozás napján emlékeztünk nemzetünk múltjára, a határon túlra szakadt magyarokra. Ebből az alkalomból a Turul-emlékműnél a négy környező település önkormányzata egy új, közös emlékmű létesítéséről és átadásáról határozott – mondta dr. Üveges István, Arnót polgármestere. – A Kiss István arnóti műkőkészítő mester által elkészített, közel két méter magas talapzaton a nemzeti címerünk mellett emléktáblát helyeztünk el. Ezt adtuk át és koszorúztuk meg június 4-én.

Október 23-án a négy önkormányzat által megrendezett turulfutásos ünnepség keretében – a vírushelyzet függvényében – tervezik átadni a faragott, a csúcsán a Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló, az Ongán élő Balogh István fafaragó népi iparművész által elkészítendő közel három méter magas díszes oszlopot, amelyet a június 4-én átadott talapzatba építenek be, tudtuk meg a polgármestertől.

(A borítóképen: Üveges István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában