Lady Lions

2019.11.11. 19:00

Szép frizura, kisimult vonás

A látássérülteknek szervezett programon jó hangulatú beszélgetések mellett szépülhettek a vendégek.

Nagy-Hankó Krisztina

Fontos, hogy milyennek látják őket

Fotó: Ádám János

A megyében 760 tagja van a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének. Legfontosabb feladatuk, hogy segítsék társaikat érdekvédelmi munkájukkal, szolgáltatásaikkal – mondta el kérdésünkre Barnóczki Gábor elnök.

Fontos az igényes külső

Két évvel ezelőtt volt az első szépítkező- és regenerálónap a látássérült tagoknak a miskolci Lady Lions Club szervezésében, akkor is sikere volt. Remek alkalom arra, hogy egy helyszínen tudják a szolgáltatásokat igénybe venni, továbbá, hogy közösségi élményt nyújtson – hangsúlyozta az elnök. Nagyjából harmincan jelentkeztek erre a napra. Az évben többször is össze szoktak jönni hasonló jellegű klubokra, akár a Lady Lions tagjaival közösen. Ugyanakkor az ünnepekhez kapcsolódóan vagy egyéb szabadidős, kulturális és sportprogramokat is szerveznek.

 

Ne csak a pénzadománygyűjtésben merüljön ki a segítség, hanem olyan kreatív programokat hozzanak létre, ahol együtt tudnak lenni a látássérültekkel, és élményt adhatnak nekik – ez volt a gondolatébresztő, fogalmazta meg Holló Viktória, a Lady Lions Club Miskolc elnöke. Masszőr, férfifodrász és női fodrász, valamint manikűrös és kozmetikusok ajánlották föl önkéntes alapon segítségüket a program létrejöttéhez. Takács Andrea állítása szerint nem csak azért jön el ezekre az eseményekre, hogy megszépüljön, szívesen beszélget a kedves ismerősökkel, barátokkal.

Viccesen hozzátette, az lenne a cél, hogy húsz évvel fiatalabbnak látszódjon, de mivel ez nem kivitelezhető, csak szeretné rendbe hozatni magát. „Habár mi nem látjuk magunkat, fontos számunkra az igényesség, hogy a külső szemlélő milyennek lát minket” – tette hozzá Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában