Helyi közélet

2019.02.23. 20:10

Természetismeretből jeles

Miskolc - Fotókiállítással kezdődik az országos biológia-környezetvédelmi verseny a Földesben.

Miskolc - Fotókiállítással kezdődik az országos biológia-környezetvédelmi verseny a Földesben.

A Földes Ferenc Gimnáziumban huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Dr. Árokszállásy Zoltán országos biológia-környezetvédelmi verseny döntő fordulóját tegnap és ma. Az első napon fotókiállítás is nyílt Zsila Sándor fotóművész természeti képeiből, amely a gimnázium földszinti galériájában március 30-ig lesz látható.

Egységben Földünkkel

A versenyen induló 7–12.-es diákok felkészülés során elsajátított tudásanyaga hozzájárul, hogy megismerjék hazánk növény- és állatvilágát, illetve felhívja a figyelmet arra, hogy az ember része a természetnek és annak rendszereivel megbonthatatlan egységet alkot. Emellett arra buzdít, hogy a tanulók összefüggésekben, kölcsönhatásban, kapcsolatokban gondolkodjanak és használják a megtanult megismerési, tanulási, értelmezési technikákat, módszereket. A neves tanulmányi verseny egyben tisztelgés a gimnázium egykori tanára előtt – olvasható a kiírásban.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában