Helyi közélet

2017.03.02. 08:34

Nem nyitott ki két miskolci könyvüzlet

Miskolc - Nem nyitott ki szerdán Miskolcon az Alexandra két könyvesboltja. A hálózat Kazinczy utcai és mésztelepi bevásárlóközpontnál lévő üzlete technikai okokat jelzett.

Miskolc - Nem nyitott ki szerdán Miskolcon az Alexandra két könyvesboltja. A hálózat Kazinczy utcai és mésztelepi bevásárlóközpontnál lévő üzlete technikai okokat jelzett.

Hálózatmentés

Országszerte még 54 Alexandra könyvesbolt maradt zárva március 1-jén. A szövevényes hátterű gazdasági ügyről itt most annyit érdemes megemlíteni, hogy az országszerte 56 Alexandra könyvesboltot üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. átvilágítását végző PD Consulting Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. január végén jelentette be: befektetőt keres a Rainbow és mintegy 350 munkavállalójának megmentése érdekében.

A Rainbow pedig néhány napja tudatta: készen áll a boltok bérleti jogának átruházására az arra igényt tartó kiadóknak, hogy elkerülje a boltok kiürítését. Február 22-i közleményük szerint erre azért van szükség, mert a társaság bevételi források hiányában nem képes működésének fenntartására, mivel bizományosi partnere és a kiadók a bizományosi könyvkészletük nagy részét visszahívták.

A PD Consulting ügyvezetője, Somogyi Ferenc szerdán lapunknak azt nyilatkozta: 29 könyvesboltot új bérlők üzemeltetnek majd tovább könyv­üzletként, a hálózat többi boltjának sorsa a szerdai információk szerint bizonytalan.

A két érintett miskolci bolt néhány napon belül könyvesboltként újranyithat – tette hozzá –, mivel ezek tovább­üzemeltetésére szintén akadt jelentkező.

ÉM-összefoglaló


Alexandra-hálózat - PD Consulting: a könyvesboltok fele szerdától zárva tart

Pécs - A Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett 56 Alexandra-könyvesboltból 27 technikai okok miatt március 1-jétől zárva tart - közölte az MTI érdeklődésére szerdán a cégnek keddig interim menedzsmentszolgáltatást nyújtó PD Consulting Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában