Helyi közélet

2017.01.29. 10:37

A hideg tartós marad, de jégre menni veszélyes

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság a szabad vizek jegén történő tartózkodás szabályaira hívja fel a figyelmet.

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság a szabad vizek jegén történő tartózkodás szabályaira hívja fel a figyelmet.

A város területén jelentős számban találhatók kavicsbányatavak, víztározók, patakok, folyók, amelyek alapvetően alkalmasak a téli szabadidős tevékenységek végzésére, mint a korcsolyázás, lékhorgászat és esetlegesen a jégvitorlázás.

Fontos szabályok

Mivel az elmúlt hetek, tartós hideg időjárása következtében a kedvelt kirándulóhelyek szabad vizei egybefüggően befagytak, a rendőrség óvatosságra és figyelmességre inti azokat, akik arra szánják magukat, hogy rámennek a jégre.

A szabad vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá.

Fontos szabály, hogy csak ott szabad a jégre lépni, ahol az nem tiltott, de ott is csak akkor, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével, kikötők és veszteglőhelyek területén, folyóvizeken és azok mellékágain.

A szabad vizeken a jégen tartózkodás szabályainak betartását, a jégbeszakadások miatt bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében a rendőrök rendszeresen ellen­őrzik.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában