Helyi közélet

2015.11.04. 13:01

Újabb kormányablak nyílt Abaújszántón

Abaújszántó - A második kormányablak kezdte meg működését a Gönci járásban: Abaújszántón.

Abaújszántó - A második kormányablak kezdte meg működését a Gönci járásban: Abaújszántón.Göncön – több járási székhelyhez hasonlóan – már megnyílt a járási kormányablak, méghozzá szeptember 15-én. A megyében egyedülálló módon azonban ebben a járásban két kormány­ablak megnyitásáról döntöttek, így kerülhetett sor november 3-án az abaújszántói átadására.

Korszerű, modern lett

Mint Tóthné Kotány Beáta járási hivatalvezető ünnepi beszédében elmondta, ezt a járásszékhelyhez viszonyított földrajzi távolság tette szükségessé. Ugyanakkor az is lényeges szempont volt – tette hozzá –, hogy Abaújszántón korábban okmányiroda sem működött.

Szólt arról is, hogy uniós TIOP forrásból valósult meg az épület felújítása, az EKOP kiemelt projekt és a járási hivatalok integrálása a kormányhivatalok ügyfélszolgálati rendszerébe forrás eredményeként pedig Abaújszántón is megtörtént az informatikai infrastruktúra fejlesztése, melynek keretében három új Front Office munkaállomást alakítottak ki, az elavult informatikai eszközöket korszerűekre cserélték. Egységes ügyfélhívó rendszert alakítottak ki, valamint kifejlesztésre került egy Munkafolyamat Kezelő Rendszer az ügyintézők számára.

Öt munkaállomással indulhat el a munka az új kormányablakban, amelyben – a többihez hasonlóan – jelenleg több mint négyszáz ügyfélkörben tudnak eljárni a lakosok – mondta Demeter Ervin megyei kormánymegbízott. Ez a szám a kormányzat tervei szerint jövőre eléri az ezret. Az újonnan nyílt közigazgatási centrum kapcsán igyekeznek minél inkább kiszolgálni a lakossági igényeket, így tervezik bizonyos buszjáratok menetrendjét is átalakítani.

A beszédeket követően Tóth­né Kotány Beáta, Demeter Ervin és Sáfián Ádám, a város polgármestere vágták át az átadást jelképező nemzeti színű szalagot, majd bejárták az épületet. Sáfián Ádám ezt követő köszöntőjében azt mondta, hosszú folyamat része, hogy megnyílhatott a kormányablak. Küzdelmes út végére értek ezzel, de egy hosszú út eleje is ez, amelynek végén Abaújszántó újra a térség meghatározó városa lehet.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában