Helyi közélet

2015.10.13. 19:35

Esőriasztó terepfutók Mezőzomboron

Disznókő Futókör elnevezéssel harmadik alkalommal rendeztek terepfutóversenyt október 11-én a világ örökség részét képező Tokaj-Hegyalján. A viadalon három távon mintegy 200 sportember mérte össze tudását.

Disznókő Futókör elnevezéssel harmadik alkalommal rendeztek terepfutóversenyt október 11-én a világ örökség részét képező Tokaj-Hegyalján. A viadalon három távon mintegy 200 sportember mérte össze tudását.

A tarcali elágazásban, a Sárga Borház Étterem szomszédságában található mezőzombori Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet Zrt. ezúttal is remek házigazdának bizonyult. A versenyt egy 5,2 km-es, 150 méter szintemelkedésű, kezelt szőlődűlőn és erdei utakon át vezető, csodálatos természeti környezetben kijelölt körpályán rendezte meg a miskolci Marathon Club SE. A Pest, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és természetesen Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett résztvevők az 5,2 km, a 10,4 km és a 20,8 km távok közül választhattak. A helyenként erős, hideg szél sem szegte kedvét a különböző korosztályokba sorolt sportembereknek, akik elszántsága elriasztotta a versenyközpontból a térségben már több helyre megérkezett esőt is.

A 11 órakor egyszerre rajtoló mezőnyben ott volt Mészáros László birtokigazgató és több kollégája is.

A legrövidebb távon a hölgyeknél a miskolci Henik Tünde, a férfiaknál a tokaji Wasserman Máté bizonyult a leggyorsabbnak. A középtávon, azaz a 10,4 km-en a miskolci Imets Kingáé és nyékládházi Harsányi Tamásé lett az abszolút legjobb idő. A félmaratonon a sátoraljaújhelyi Kababik Edina, illetve a miskolci Papp Gergely utasította maga mögé a vetélytársakat.

Távonként és kategóriánként az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesültek. A 18 év feletti győztesek egy-egy palack finom Disznókő-nedüt is hazavihettek, a 18 év alatti 1-3. helyezettek emlékserleget kaptak.

A résztvevőket a Sárga Borház Étterem 12 órától gulyás-partira várta, míg a Disznókő Szőlőbirtok borkóstolással kedveskedett a célba érkezőknek.

(A részletes eredményeket a www.evochip.hu oldalon találhatják meg az érdeklődők.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában