Helyi közélet

2015.07.07. 13:59

Aki csak teheti, a vízben és a vízparton élvezi a nagy meleget

Bogács, Mezőkövesd, Miskolc, Sárospatak - Nem túlzás: az egész megye strandokon töltötte az elmúlt hétvégét. Folytatása következik.

Bogács, Mezőkövesd, Miskolc, Sárospatak - Nem túlzás: az egész megye strandokon töltötte az elmúlt hétvégét. Folytatása következik.A hőfokokkal együtt a látogatottság is jelentősen megugrott – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak hétfőn a sárospataki Végardó Fürdőt üzemeltető Pataqua Kft. ügyvezetője, Benkő Barnabás Zoltánné.

– Nincs okunk panaszra, illetve maximum azért, mert nagyon elfáradtunk. A vendégek túlnyomó többsége szlovák és lengyel, de természetesen a hazai vendégek is jegyet váltottak.

Kiderült: a fürdő Végardón 3069 embert tud befogadni egyszerre. Vasárnap 5248-an fordultak meg a fürdőben (nem egy időben tartózkodtak bent!), szombaton 3776-an, míg a péntekkel együtt 10 900 fő körüli számot produkáltak Sárospatakon.

Kedvezmény? 2013-as árak

– Nem tudom, szerda estig, amíg a kánikula tart, milyen forgalmunk lesz, de jönnek folyamatosan most is – tette hozzá. – Kedvezmények? Az, hogy a 2013-as árakon szolgáltatunk most is, nagy kedvezmény. Ugyanakkor a csoportoknak 20 fő felett szoktunk adni 5 százalék kedvezményt. Az idén 3–4 alkalommal lesz hosszított nyitva tartásunk úgy, hogy filmvetítéssel egybekötött fürdés lesz. Ebből még három hátravan.



Fedett élményfürdő készül

– Jól sikerült a hétvégénk, a szombati nap különösen, ráadásul Zsóry Fesztivál is volt – újságolta Vámos Zoltán, a Mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. – Látogatói csúcsot is döntöttünk, ebben az évben ez volt a legjobb hétvégénk. Három nap alatt, azaz péntektől vasárnapig közel 15 ezer vendégünk volt.

A Zsóryban egyébként jelenleg is dolgoznak: egy olyan szakaszt újítanak fel, ami a nyári forgalmat igazándiból nem zavarja. A fürdő szélső részein van felújítás, ám a projekt fő eleme az uszoda felújítása (fedett élményfürdő készül).

– Úgy számolunk, hogy a héten is erős forgalmunk lehet – mondta a fürdővezető.

A borsodi megyeszékhely is kitűnő számokkal büszkélkedhet strand kapcsán. Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője arról számolt be lapunknak, hogy az elmúlt hétvégén – a pénteket is beleértve – közel 20 ezer vendége volt a Selyemréti Strandfürdőnek, a Miskolctapolcai Strandfürdőnek, és az ugyancsak miskolctapolcai Barlangfürdőnek. A Barlangfürdőben egyébként ismét nagy siker volt az éjszakai fürdőzés. Megtudtuk azt is, hogy mindhárom létesítmény szerdáig hosszított nyitva tartással, este 8 óráig várja a vendégeket.

Bogács is hasít

Bogács is sokak kedvence, így nem meglepő, hogy az ottani termálfürdőben is egymásba értek a törülközők.

– Amikor júniusban volt rosszabb idő, borult, esős, alacsonyabb hőmérséklet, nos, ahhoz képest most ötször nagyobb volt a forgalom szombaton, míg a tavaly júniusi számokhoz képest 10 százalékkal volt több vendégünk – osztotta meg a bogácsi mérleget Jacsó Zoltán, a Bogácsi Thermálfürdő ügyvezető igazgatója. – Teltház-közeli állapot volt. Mivel szálláshelyeket is üzemeltetünk, kempinget, illetve apartmanokat és a jurta-üdülőközpont is hozzánk tartozik, ezért velük együtt szépen megteltünk.

Majd ha nem lesz meleg

A szakember elmondta az is, hogy szeretnének fejlődni területileg is, hiszen érezhető: többen is jönnének.

– De nem csak a kánikulára kell alapoznia, építenie egy fürdőnek! – jelentette ki. – A tavalyi csúszdaparkfejlesztésünket önerőből, a kitermelt nyereségünkből valósítottuk meg. Tavaly nem volt sok kánikulai nap, ám mégis jó eredményeink voltak. 15 százalékkal jobb eredményeink voltak, mint 2013-ban. Ehhez a csúszdapark sokat hozzátett.

Összehasonlítás

Selyemrét (Miskolc)

  • Felnőtt fürdőbelépő: 1850 forint/fő
  • Last minute jegy (16 órától): 1450 forint/fő
  • Barlangfürdő (Miskolctapolca)

  • Felnőtt fürdőjegy (időkorlát nélkül): 3500 forint/fő
  • Gyermek/diák/ nyugdíjas fürdőjegy (időkorlát nélkül): 2600 forint/fő
  • Miskolc Pass kártya egyszeri használata esetén (4 órás, 1 fő részére): ingyenes
  • Zsóry (Mezőköved)

  • Felnőtt belépőjegy: 1700 forint
  • Mezőkövesdi állandó lakosok belépőjegye (kizárólag állandó lakcímkártya és személyazonosító okmány felmutatásával): 800 forint
  • Végardó (Sárospatak)

  • Felnőtt napi belépő: 1500 forint
  • Sárospataki belépő (sárospataki lakcímkártya bemutatásával): 800 forint
  • Bogács

  • Felnőtt belépő: 1600 forint
  • Éjszakai zenés rendezvény: 1300 forint
  • (Forrás: a fürdők hivatalos internetes oldalai)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában