Helyi közélet

2015.05.02. 10:41

Civilek: miskolci cementgyár STOP!

Miskolc - Civil munkacsoport jött létre a gyár újraindítását ellenzőkből.

Miskolc - Civil munkacsoport jött létre a gyár újraindítását ellenzőkből.Civil munkacsoportot alakítottak szerdán a hejőcsabai cementgyár újbóli indítását ellenző lakosok és szakértők, tudatták lapunkkal közleményükben. Kifejtik, civil szervezetek, orvosok, ügyvédek, vállalkozók, környékbeli polgármesterek működnek együtt annak érdekében, hogy megismertessék a gyár ismételt üzembe helyezésének tényleges környezeti, egészségügyi és társadalmi hatásait, illetve lépéseket tegyenek annak megakadályozása érdekében. Az egyeztetésen valamennyi résztvevő nyilatkozott politikai és gazdasági függetlenségéről az ügyben. Számba vették a jogi, valamint civil nyomásgyakorló eszközöket is, és megállapodtak abban, hogy rövidesen honlapot, közösségi oldalt és levelező listát indítanak, melyek alkalmasak lesznek arra, hogy bárki kinyilvánítsa véleményét pró és kontra a kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánított cementgyár tervezett működésével kapcsolatban. A közleményben olvasható: bővebben május 5-én tervezik tájékoztatni a közvéleményt.

ÉM


Miskolc - Újraindítanák a cementgyártást Hejőcsabán. De mi van a tulajdoni viszonyokkal? tovább »

Miskolc - A környéken élők tiltakoznak a hejőcsabai cementgyár újranyitása ellen. Ha kell, népszavazásig viszik az ügyet. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában