Helyi közélet

2014.01.02. 11:50

Hol keressük "világgá ment" kutyánkat?

Miskolc - A tűzijátékok, petárdák hangja halálra rémíthette háziállatainkat, sokan megszökhettek.

Miskolc - A tűzijátékok, petárdák hangja halálra rémíthette háziállatainkat, sokan megszökhettek.Ha elmulasztottuk bezárni, beengedni vagy nyugtatóval kezelni házi kedvencünket, előfordulhatott, hogy kutyánk olyan kerítést is átugrott a petárdák, szilveszteri rakéták hangjától való félelmében, amit korábban még csak fel sem ért. A rémületében világgá szaladt kutyák azonban nem mindig találnak haza.

Hol keressük először megszökött kutyánkat? – kérdeztük Kisfalvi Nyina állatorvostól, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a MÁSA alelnökétől. „Először nézzük meg az állategészségügyi telepen vagy a MÁSA menhelyén, illetve a honlapján. Ide fel lehet tölteni az elveszett vagy talált állatok adatait, célszerű tehát itt kezdeni a „kutatást", mondta Kisfalvi Nyina, hozzátéve: „Ma már sok kutyában van chip, így ha valaki talál egy kóbor kutyát, és elviszi egy állatorvoshoz, perceken belül kideríthető, hogy ki a gazdája".

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában