Helyi közélet

2012.11.06. 14:24

Kerékpárút: jövő kedden átadják

Miskolc - November 13-án hivatalosan is átadják a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között kijelölt - közel 185 millió forintért megvalósuló - új miskolci kerékpárutat.

Miskolc - November 13-án hivatalosan is átadják a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között kijelölt - közel 185 millió forintért megvalósuló - új miskolci kerékpárutat.

"Jó ötlet volt-e tél előtt felfesteni az utat?" - kérdeztük többek között az illetékest az új miskolci kerékpárút kapcsán, amelynek hivatalos zárórendezvényére jövő héten kedden, azaz november 13-án kerül sor.

- A kivitelezési munkák korszerű építéstechnológiával készültek el. - fogalmazott az Észak-Magyarország megkeresésére Dobos Tímea, Miskolc szóvivője. - Ennek biztosítéka a közbeszerzési eljárás során a műszaki tartalomba épített minőségi, biztonsági, forgalomtechnikai előírások, megoldások, vállalkozási szerződésekbe beépített garanciális kötelezettségek és a szigorú műszaki ellenőrzések. Így a kötelező fenntartási időszakban reálisan nem kell számolni a szokásos karbantartási munkákat meghaladó mértékű felújítási munkákkal. A megépült és átadott kerékpárút felfestések nélkül balesetveszélyes, valamint a forgalomba helyezési eljárás is csak így folytatható le. A felfestésnek nem egy telet kell kibírnia! Amennyiben az időjárás engedi egyébként +5 Celsius fokig lehet felfesteni.

Kerékpárosok javaslataival

Arra a felvetésünkre, hogy összességében mennyibe került a 12 km-es útszakasz Dobos Tímea elmondta, hogy a végelszámolás a NORDA felé még folyamatban van, de természetesen tudott számokkal szolgálni. Eszerint: a projekt összköltsége 184 164 279 forint (a támogatás mértéke 84,75%). Az elnyert támogatás 156 079 226 forint, azaz az önerő 28 085 053 forint.

Megkérdeztük azt is, hogy mennyire sikerült a civilek véleményét figyelembe venni a kivitelezés közben? Erre azt felelte a szóvivő, hogy a projekt összeállításától a tervezésen és kivitelezésen át folyamatosan igénybe vették a Miskolci Kerékpáros Klub szakmai javaslatait, kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeit.

- Amennyiben a lehetőségek adottak voltak, akkor annak megfelelően több alkalommal került sor a tervek módosítására, továbbá helyszíni egyeztetések alapján történő változtatásokra. - tette hozzá Dobos Tímea, aki elárulta azt is, hogy ha újabb pályázati lehetőségek lesznek, akkor Diósgyőrből egészen Lillafüredig folytatódik a kerékpárút építése.

ÉM-JLI


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában