Helyi közélet

2010.10.25. 17:00

Virágvásár Miskolcon: az idén virágzik az üzlet

<p>Miskolc – Már megkezdődött a halottak napi virágvásár, a kereskedők elégedettebbek, mint tavaly.</p>

Tavalyihoz képest jobb a forgalom a Búza téri virágpiacon, tudjuk meg több kereskedőtől is. Ennek oka – mondják –, hogy az idén nem engedték, hogy a parkolóban ideiglenes virágpiac legyen. Most is működik ugyan, de csak vágott virágot kínálnak a vevőknek.

Nincs már sátortábor – fogalmaz Potoczkiné Kugyela Mária kereskedő, akitől megtudjuk, hogy emiatt lényegesen jobb a forgalmuk. Elmondja: ők már évek óta nem emeltek árakat, 1500-2000 forint közt kínálják a halottak napi csokrokat. Nem is vesznek fel rendelést, mert arra nincs idő, hogy egyedi koszorúkat készítsenek – tudjuk meg. Már július, augusztusban elkezdik gyártani a szárazvirágból készült koszorúkat – teszi hozzá.

Tóth Orsolya is elégedett a forgalommal, üzletében már egy hónappal ezelőtt elkezdték a felkészülést a halottak napi rohamra. Ezer sírcsokrot gyártottak le, természetes anyagokból, fenyő, termések, moha – sorolja. Náluk főként ezt keresik, de vágott virágot is kínálnak.

A Búza téri piacon azt tapasztaltuk, hogy a koszorúvásárlás már elkezdődött, de a kereskedők szerint a hétvégén várható az igazi roham, ők már arra készülnek.


Krizantém: egységesen 300 forint egy szál.

Sírcsokor élővirágból: 1500-5000 forintig

Sírcsokor művirágból: 300-2000 forintig

Mécses: 90- 1000 forintig

Száraz koszorúk: 500-2000 forintig


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában