Helyi sport

2024.05.21. 14:00

Vármegyei kupadöntő I.: tavaly nem sikerült, de idén nyernének

Szerdán 17 órától a gesztelyi sportpályán rendezik meg a 2023/2024-es vármegyei kupa döntőjét.

A 2023/2024-es kupadöntőt eredetileg Mezőkövesdre tervezte a Magyar Labdarúgó Szövetség B.-A.-Z. Vármegyei Igazgatósága. Sajti Viktor igazgatónak azonban jelezte az MVSC-Miskolc sportszervezete, hogy számukra messze van a helyszín, játékosaik ugyanis dolgoznak és tanulnak, ráadásul – tekintettel a hétközi időpontra – szurkolóik számára szintén gondokat okozna kedvenceik elkísérése. Az MLSZ helyi elöljárója elfogadta a zöld-fehérek érveit és engedélyezte, hogy a találkozót Gesztelyben játsszák le. Ennek előzménye: amikor a két alakulat egymás ellen játszott ott, akkor is szóba kerültek a várható nehézségek, Bacsó Levente, a Gesztely FC Sport-Bau elnöke pedig felajánlotta, hogy – amennyiben a miskolciak és az igazgatóság egyetért – nagyon szívesen megrendeznék a döntőt – így került a finálé a vármegye székhelyéhez közel fekvő futball fellegvárba, a Tóth-Zele József Sportközpontba. 
Bacsó Levente, a Gesztely FC Sport-Bau elnöke az alábbiakat mondta a fináléról.
– Nagyon várjuk a mérkőzést. Abban bízunk, hogy hazai környezetben megnyerjük a kupát, tavaly ugyanis ez nem sikerült nekünk, pedig nagyon szerettük volna a magasba emelni a serleget. Remélem, hogy sok néző látogat ki a sporttelepünkre, várhatóan sok százan leszünk, ugyanis a belépés ingyenes, így mindenkit szeretettel várunk. Mindkét csapat jó formában van, a táblázaton mi állunk a második, az MVSC-Miskolc pedig a harmadik helyen és egyaránt győzelemmel várjuk a nagy összecsapást. Számunkra kedvező, hogy együttesünkben nincs sérült, így teljes kerettel várjuk az összecsapást, a fiúkban pedig él a bizonyítási és az ünneplési vágy. 
A GFC vártható együttese: Szegő – Orosz M., Mészáros Gy., Berta, Bíró – Sipos, Kalocsai, Porkoláb, Horváth S. – Erdélyi, Rák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában