boon.hu video

2024.05.03. 10:55

Drága mulatság a tüzelő tacskó

Fals hívás

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A napokban a 112 segélyhívó központjába egy segélykérő hívás futott be egy miskolci férfitől, miszerint van két tacskója amelyből az egyik tüzel. A segélyhívó munkatársa szabályosan lefolytatott hívásban megkérdezte a férfit, hogy ilyen esetben milyen segítséget is kér a központtól? A hívó fél közölte tényszerűen, hogy egy tűzoltó egységet szeretne ha rendelkezésére állna. A központ munkatársa (komolyságot erőltetve magára) megkérdezte a betelefonálót, hogy: - Ugye ezt most nem gondolja komolyan? Jött is rögvest a válasz : -Nem gondoltam komolyan.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló (első körben viccesnek tűnő) hívásoknak jogi vonzata is van, amihez nagyra kell nyitni a pénztárcát.

Bóna Gyula, rendőr alezredes, a miskolci 112-es Hívásfogadó Központ vezetője elmondta portálunk érdeklődésére:

- Szabálysértési eljárást indítunk az ilyen esetekben. Amíg egy "álhívásban" a központ dolgozója lefolytatja a beszélgetést, addig egy súlyos baleset esetén foglalt vonalat jelez a valós esetben betelefonálónak. A Rendőrkapitányság lefolytatja az eljárást és a maximálisan kiszabható (150.000.-forint) kerül bírságként kiszámlázva a "vicces" telefonálónak.

Ebben az esetben a miskolci betelefonáló férfi is hasonló összegű büntetésre számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában