Új fejlemény

2024.03.19. 09:05

Vádat emeltek a tömegmészárlást tervező miskolci tini ellen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt a fiatalkorú férfi ellen emberölés előkészületének bűntette miatt, aki azt tervezte, hogy korábbi általános iskolájában, vagy a középiskolájában tömegmészárlással járó iskolai lövöldözést fog végrehajtani.

Boon.hu

Vádat emelt a miskolci tini ellen a vármegyei főügyészség! Hosszú hallgatás után történik valami az ügyben, bár a boon.hu többször is kereste a nyomozást lefolytató Nemzeti Nyomozó Irodát, türelmet kértek és a nyomozás érdekeire hivatkozva elhárították megkeresésünket. Arról azonban beszámoltunk, hogy milyen vallomást tett az ügyészség előtt.

A mostani tájékoztatásban az írják, a vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022. őszétől kezdve - 2023. január hónapig rendszeresen arról beszélt osztálytársának, hogy lövöldözne egy iskolában, vagy repülőtéren, olyan helyszíneken, ahol sok ember tartózkodik. Cselekményét azért szeretné elkövetni, mert a társadalom nem érti meg őt, ezért az embereknek traumát akar okozni.

Előkészületeket tett

A tömegmészárlással járó lövöldözést volt általános iskolájában, illetőleg az aktuális középiskolájában tervezte végrehajtani, de egy közeli óvodában is legalább három óvodást megölt volna. Előkészületként az oktatási intézményekben videófelvételeket készített. Internetről igyekezett felderíteni, hogy hogyan juthatna legálisan vagy illegálisan fegyverhez, illetve ennek sikertelensége esetén házilag, hogy tudna lőfegyvert vagy bombát előállítani. Közösségi oldalakon folytatott beszélgetéseket arról milyen ruházatot fog használni, hogyan hatol be az osztálytermekbe, minimum húsz, akár ötven diákot megölne.

Javítóintézeti nevelést indítványoztak

2023. március hónapban rendszeresen rákeresett olyan internetes platformokra, ahol iskolai lövöldözésekről olvasott, cselekménye befejeztével öngyilkos akart lenni, vagy a rendőrökkel lövette volna agyon magát.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában