Fejlesztés

2024.05.03. 07:45

Új fejlődési pályára lép Pereces

Az elmúlt évtizedek legnagyobb közút fejlesztése kezdődött Perecesen. A felújítás összesen 12 önkormányzati utat érint 172 227 630 forint értékben.

Édes Richárd

Bazin Levente és Veres Pál tájékoztatott

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Hosszú idő óta a legnagyobb infrastruktúra- és közútfejlesztési program indult Perecesen. A főútvonal rekonstrukciója mellett a gyűjtőutak is új aszfaltréteget kapnak. A program részleteit sajtótájékoztatón ismertette Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője.

A Diósgyőr határában lévő bányásztelepülés a 19. században jött létre. A városrész fejlődése 1970 után, a bánya bezárásával megállt. Veres Pál polgármester szerint ideje változtatni ezen a helyzeten, és a fejlesztésekkel elérni, hogy a gyönyörű természeti adottságokkal ellátott településre örömmel jöjjenek a miskolciak, és Pereces ismét egy élhető, virágzó település legyen.

Szinte az összes gyűjtőutcát felújítják

„Csak a mellékutcák esetében összesen több mint 172 millió forint értékű felújításról beszélünk. Ilyen mértékű forrás, önkormányzati támogatás korábban még soha nem érkezett ebbe a városrészbe. Szinte az összes gyűjtőutcát felújítjuk Perecesen”- ismertette a fejlesztés terveit Bazin Levente. Az önkormányzati képviselő szerint a legnagyobb feladat az volt az utóbbi években, hogy felvegyék a küzdelmet az utak elhanyagoltságával, emellett megújult az óvoda és a temető is.

Bazin Levente szerint mindez jól mutatja, mekkora volt az elmaradás a városrész tekintetében, mert Pereces korábban egy eléggé mostohán kezelt városrész volt. Bazin Levente szerint azonban Miskolc nagy tisztelettel van Pereces felé:

Egyre inkább azt látjuk, hogy a belvárosi részekről kifelé költöznek az emberek. A folytatásban további felújítások várnak Perecesre. Mert ez egy csodálatos lakóövezeti terület, és a támogatások mértéke rávilágít, milyen megbecsült része a városnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában