Választás 2024

2024.05.03. 06:45

Kettővel bővült a hivatalos polgármesterjelöltek listája

Újra ülésezett csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága.

Galambos Eszter

Fotó: Vajda János

Május 2 - án csütörtökön 16 óra 30 perckor a  Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztályának Tárgyalójában újra ülésezett Miskolc Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága. 

A csütörtöki ülésen két fő polgármesterjelöltet, tizenhét fő egyéni választókerületi jelöltet, nemzetiségből kettő görög, öt ruszin, három szlovák jelöltet vettek nyilvántartásba és öt roma nemzetiségi jelölt esetében - mivel nem volt meg a megfelelő aláírás mennyiség - a bizottság elfogadta a nyilvántartásba vételnek az elutasítását.

Amire figyelni kell

Dr. Ignácz Dávid Miskolc Megyei Jogú Város jegyzője az elutasításokra kitérve megjegyezte, hogy mikor az ajánlóíveket megkapják a a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltek, akkor mellé megkapják a teljes nemzetiségi listát is, tehát pontosan név és cím szerint tudják, hogy kik tartoznak az adott nemzetiséghez és őket érdemes felkeresniük. Fontos tényező az is, hogy még gyűjthetik az aláírásokat a jövőhét hétfő 16 óráig, tehát még kérhetnek újabb íveket, és ezekhez gyűjthetnek még a továbbiakban is, így még megtörténhet később a nyilvántartásba vételük. 

Ők lettek polgármesterjelöltek

Az április 20-án indult kéthetes ajánlásgyűjtés során a polgármesterjelölteknek ötszáz, míg az önkormányzati képviselőknek változó mennyiségben, nagyjából hatvan és hetven közötti számban kell érvényes ajánlást bemutatniuk. 

A csütörtöki ülésen Pakusza Zoltánt a Mi Hazánk mozgalom polgármesterjelöltjét és Varga Andrea Klárát a Függetlenek SZIVE, a Jobbik és a Momentum polgármesterjelöltjét vette nyilvántartásba a bizottság. 

Jó ha tudjuk

Fontos tudni tehát, hogy ebben az évben az Európai Parlament képviselői, valamint a tizenhárom magyarországi nemzetiség települési, területi és országos önkormányzatai mellett június 9-én választják meg a helyi önkormányzati képviselőket és a polgármestereket is. A valasztas.hu weboldalon minden lényeges információhoz hozzájuthatunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában