Részeg támadó

2024.03.08. 10:44

A gyerekeivel ment a kocsmába, gyereket akart kirabolni

Ítéletet hozott az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2022 novemberében egy borsodi kistelepülés sörözőjében italozott két kiskorú gyermekének jelenlétében.

Boon.hu

Balhé a kocsmában - A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Beautrium

A férfi felfigyelt a szintén a presszóban tartózkodó kiskorúra, majd elhatározta, cigarettát szerez tőle, ennek érdekében átadásra szólította fel a fiatalt, majd meg is fenyegette őt. Azt követően, hogy a kiskorú a felszólításnak nem tudott eleget tenni, a férfi elővett egy 8,5 centiméter pengehosszúságú zsebkést, majd azzal szúró mozdulatot tett a fiatal irányába.

A megtámadott a kezével ösztönösen próbálta a támadást elhárítani, amelynek során a férfi a bicskájával a kiskorú jobb hüvelykujján 1 centi hosszúságú és 0,5 milliméter mélységű – 8 napon belül gyógyuló – sérülést okozott. A vádlott cselekményét legalább egyik felügyeletére bízott kiskorú gyermeke is észlelte.

Fegyházbüntetést kapott 

A bíróság a férfit rablás bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 4 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, 4 év időtartamra eltiltotta továbbá minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetőleg ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés-kiszabás során a vádlott büntetlen előéletét és azt, hogy a rablási cselekmény kísérleti szakban maradt, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az önhibából eredő ittas állapotot és a vagyon elleni cselekmények elszaporodottságát.  

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott terhére jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője három munkanapot fenntartottak a jogorvoslati nyilatkozat megtételére - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában