Tárgyalás

2024.03.05. 16:00

Megkéselte a kiskorút a kocsmában

Mindezt a kocsmában vele lévő gyermekei szeme láttára.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: lexrvulescu

Tárgyalást tart szerdán az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki az ügyészség szerint 2022 novemberében egy borsodi kistelepülés sörözőjében italozott két kiskorú gyermekének jelenlétében. A vádlott felfigyelt a szintén a sörözőben tartózkodó kiskorú sértettre, majd elhatározta cigarettát szerez tőle, ennek érdekében annak átadására szólította fel a sértettet, majd meg is fenyegette őt.

Előkerült a kés és szúrt

Azt követően, hogy a kiskorú sértett a felszólításnak nem tudott eleget tenni, a vádlott elővett egy 8,5 centiméter pengehosszúságú zsebkést, majd azzal szúró mozdulatot tett a sértett irányába. A sértett kezével ösztönösen próbálta a támadást elhárítani, amelynek során a vádlott a bicskájával a sértett jobb hüvelykujján 1 centiméter hosszúságú és 0,5 milliméter mélységű – 8 napon belül gyógyuló – sérülést okozott. A vádlott cselekményét legalább egyik felügyeletére bízott kiskorú gyermeke is észlelte.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint ítélethozatal várható a szerdai tárgyaláson a rablás bűntettében indult ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában