Online csalás

2023.12.11. 15:22

Több mint 1 millió forint értékben rendelt egy webshopból, csak fizetni felejtett el

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

Ezúttal nem egy magánszemély, hanem egy szlovák cég az áldozat: az elkövető több mint 1 millió forint értékben rendelt meg különböző termékeket egy webshopból, melyeket a mai napig nem fizetett ki. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz: a jogtalan haszonszerzés.

Megtörtént eset

Csalás miatt folytat nyomozást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy révleányvári férfival szemben. Az elkövető 2023 elején – több alkalommal – egy webshopból különböző szerszámokat, használati tárgyakat rendelt meg, melyeket később meg is kapott, de a termékek árát a mai napig nem fizette ki.

A szlovák cég a feljelentése előtt többszőr felszólítást küldött a vevőnek, hogy térítse meg a megrendelt áruk értékét, aki a kifizetések igazolására, az eladót tévedésbe ejtve nemlétező átutalásokról képernyőfotókat küldött.

A férfit a sátoraljaújhelyi nyomozók 2023. november 24-én gyanúsítottként hallgatták ki, illetve a férfi otthonában a szerszámokat is lefoglalták - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában