Ítélet

2023.12.04. 16:30

Elítélték a söröző tulajt, aki alkalmazottjával együtt majdnem megfulladt

A Mezőkövesdi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Boon.hu

A sörcsaphoz használt gázpalack okozta a problémát. Fotónk illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2023 májusában a vádbeli napon a terhelt az általa üzemeltetett sörözőben dolgozott alkalmazottjával együtt, munkavégzésük során mindketten ittas állapotba kerültek. Az esti órákban a pult és a raktárhelyiség között szabálytalanul, rögzítés nélkül elhelyezett, sörcsapoláshoz használt szén-dioxid palack ismeretlen körülmények között eldőlt, abból szivárogni kezdett a gáz. A szén-dioxid felhalmozódott a zárt térben, melynek hatására a vádlott és alkalmazottja elvesztette eszméletét.

Jogszabályokat sértett

Az eseményeket egy teraszon tartózkodó vendég észlelte és segítséget hívott a két nőhöz.

A vádlott a szén-dioxid gázpalack telepítése, tárolása, rögzítése vonatkozásában nem tett eleget a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásoknak, nem biztosított elmozdulás elleni rögzítő szerkezetet, valamint nem tett eleget annak a jogszabályi követelménynek sem, hogy munkát végezni csak kipihent, alkoholmentes állapotban szabad.

Pénzbüntetést szabtak ki

A nő gondatlanságból eredő mulasztása és a bekövetkezett baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

A járásbíróság a vádlottal szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 195.000 Ft pénzbüntetést szabott ki, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A büntetővégzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában