Kemény!

2023.12.04. 10:43

Nem semmi: iskolapaddal dobta fejen az apósát!

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt, aki ittas állapotban egy családi ház udvarán, szitkozódva volt élettársát kereste. Miután felszólították, hogy távozzon, berúgta a ház ajtaját, és amikor ezért az apósa felelősségre vonta, egy 15 kg súlyú acélvázas iskolapaddal fejen dobta.

Boon.hu

Fotó: Aleksei Kochev

A vádirat szerint a vádlott 2023. január elején a délutáni órákban lakóhelyén, egy borsodi településen ittas állapotban bement egy családi ház udvarára, ahol szitkozódva volt élettársát kereste. A házban tartózkodó három nő, köztük a tulajdonos és a volt élettársának az anyja közölték vele, hogy nincs ott az élettársa, távozzon az ingatlan területéről. A vádlott nem hitt a mentegetőzésnek, berúgta a bejárati ajtót, bement a lakásba, ahol még mindig az élettársát kereste.

Előkerült az iskolapad

A ház tulajdonosnője és a vádlott élettársának az édesanyja kitolták a lakásból, ekkor a volt élettárs édesapja, aki az udvaron tartózkodott rászólt a vádlottra, ő erre válaszul megfogott egy 15 kg súlyú 1 méter hosszú acélvázas faborítású iskolapadot, és azt az irányába eldobta. Az eszköz fejen találta a sértettet, aki földre esett és könnyebb, vérző fejsérülése keletkezett.

A vádlott a földön fekvő sértetthez ment és több alkalommal ököllel fejen ütötte, cselekményének az vetett végett, hogy a háztulajdonosnő és a vele lévő két másik nő elhúzták a sértettől.

Felfüggesztett börtön az indítvány

Figyelemmel a bántalmazás eszközére fizikai jellemzőjére a fejet ért támadásra, a vádlott cselekménye alkalmas volt és arra irányult, hogy a sértettnek súlyos sérüléseket okozzon.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában