Garázda

2023.12.03. 15:16

Részegen randalírozott a miskolci sörözőben

A helyszínre érkező biztonsági őröket a vádlott verekedni hívta, provokálta őket, majd elővette a bicskáját.

Boon.hu

A kés is elkerült (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2019 májusában az esti órákban egy miskolci sörözőben szórakoztak, ahol ittas állapotba kerültek. A II. és III. rendű vádlott vitatkozni kezdett egymással, ezért a biztonsági őr távozásra szólította fel őket. 

A két férfi az utcán is folytatta a vitát, ami majdnem verekedésbe torkollott. Éppen kint dohányzott az utcán a sértett, akihez III. rendű vádlott odalépett és minden előzmény nélkül ököllel megütötte. Ezt követően a sértettet I. rendű vádlott a pólójánál megragadta és a földre rántotta. A sértettnek sikerült felállnia, de a vádlottak a villamossíneken keresztül megkergették. Végül a sértett bemenekült egy sörözőbe, ahonnan hívta a rendőrséget.  

Eközben a biztonsági őr megpróbálta visszafogni I. rendű vádlottat, aki elővett egy kést és azzal fenyegetőzött. Mindezek után a három vádlott egy újabb vita miatt összeverekedett, aminek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Lefújták gázspray-vel 

2019 júniusában I. rendű vádlott erősen bódult állapotban, testvérével és II. rendű vádlottal együtt buszra szálltak. I. rendű vádlott amiatt, hogy jegyet kellett vennie vitába keveredett a buszsofőrrel, aki nem indította el a járművet, majd a biztonsági szolgálattól kért segítséget. A helyszínre érkező két biztonsági őrt I. rendű vádlott verekedni hívta, provokálta őket majd elővette a bicskáját. Az őrök folyamatosan nyugalomra intették a vádlottat, aki egyiküket nyakon fogta és az abból szabaduló sértettet ököllel próbálta megütni, majd újra elővette a nála lévő bicskát.  

Végül a vádlottat, agresszív viselkedése miatt, az egyik őr lefújta gázspray-vel. Ezt követően I. és II. rendű vádlott elhagyták a helyszínt A kiérkező rendőrök a pályaudvar melletti piac területén elfogták a velük szemben is agresszíven viselkedő vádlottat és detoxikáló osztályra szállították.

Enyhítésért fellebeztek 

Az elsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023. júliusában L. K. A. I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete, becsületsértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. K. L. II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. M. K. III. rendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt, mint visszaesőt 70 nap elzárásra és 280 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A vádlott esetében az elzárást büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.  

Az ítélet ellen I. rendű és III. rendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet II. rendű vádlott tekintetében elsőfokon jogerőre emelkedett. 
A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa december 5-én tárgyalja az ügyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában