Lerészegedtek

2023.11.14. 10:30

Szén-dioxid mérgezés a sörözőben

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, aki egy sörözőt üzemeltet, a pultos nővel napközben folyamatosan alkoholt fogyasztottak, lerészegedtek, miközben a szabálytalanul tárolt szén-dioxid palack eldőlt, a reduktor sérülése miatt szivárogni kezdett a szén-dioxid gáz, amelyet belélegezve a vádlott és a pultos nő is elveszítették az eszméletüket.

Boon.hu

A sörcsaphoz használt gázpalack okozta a problémát. Fotónk illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

A vádirat szerint a vádlott Mezőkövesden üzemeltet egy sörözőt. 2023. május közepén az általa foglalkoztatott pultos nővel együtt munkaidőben a délelőtti óráktól egészen estig folyamatosan szeszesitalt fogyasztottak és lerészegedtek. Az esti órákban a vendéglátó egységben szabálytalanul tárolt sör csapoláshoz használt 27 kilogramm töltőtömegű szén-dioxid palack eldőlt a reduktor megsérült, a szén-dioxid gáz szivárogni kezdett, melyet belélegezve a vádlott és a pultos nő elveszítették az eszméletüket.

A söröző teraszán tartózkodó vendég észlelte a balesetet, kihívta a tűzoltóságot, a helyszínre érkező mentők a vádlottat és a pultos nőt kórházba szállították.

A vádlott a szén-dioxid gázpalack telepítése és tárolása vonatkozásában nem tett eleget a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásoknak, nem biztosított elmozdulás elleni rögzítő szerkezetet, valamint nem tett eleget annak a jogszabályi követelménynek sem, hogy munkát végezni csak kipihent, alkoholmentes állapotban szabad.

A vádlott gondatlanságból eredő mulasztása és a bekövetkezett baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában