Se cipő, se pénz

2023.11.23. 08:51

85 károsult, közel milliós kár - ózdi nyomozók vetettek véget az országos online csalásnak

Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte annak a sorozatnak a vizsgálatát, melyben 85 sértett járt pórul. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

Boon.hu

Az elkövető egy közösségi oldal apróhirdetési oldalán leginkább cipőket hirdetett.

Csalás miatt folytatott nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 26 éves domonyi nővel szemben. Az elkövető egy közösségi oldal apróhirdetési oldalán leginkább cipőket hirdetett, majd a kialkudott ellenérték előre utalását követően a terméket nem küldte el, illetve a pénzt sem adta vissza - tudta meg a Boon.hu.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a 2020 novemberében indított nyomozás során egy kézbe gyűjtötte össze az egész országra kiterjedő – 85 rendbeli, illetve közel egymillió forint kárt okozó – bűncselekmény károsultjainak ügyeit. A nyomozók a nőt 2021. június 25-én hallgatták ki először gyanúsítottként.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Internetes vásárlás alkalmával mindenkor legyünk elővigyázatosak az alábbiak tekintetében:

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg a vásárláskor!
  • Ha valami nagyon olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Lehetőség szerint soha, sehol, senkinek ne utaljuk előre a vételárat, illetve annak egy részét sem!
  • Ha lehet, válasszunk személyes átvételi módot!
  • Ellenőrizzük az eladót a korábbi visszajelzések és a közzétett adatok alapján!

További hasznos tanácsokat ezen a linken olvashatnak az online csalásokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában