Garázda

2023.05.09. 14:14

Viperával támadt rá haragosára Sajószentpéteren

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves férfival szemben.

ÉM

Vipera

A vád szerint a a férfi egy másik férfi  között január 15-én 13 óra 30 perc körül Sajószentpéteren, egy áruház parkolójában szóváltás alakult ki amiatt, hogy a férfi megetetett egy kóbor kutyát. A szóváltást tettlegesség követte, melynek során a vádlott rátámadt a másik férfira oly módon, hogy folyamatosan a feje irányába ütött, mely ütések részben elérték a sértett fejét.  

A vádlott támadásával szemben a megtámadott úgy próbált védekezni, hogy hátrált, feltartotta a kezeit, illetve elhajolt az ütések elől. A vádlott támadásával szembeni védekezés és hátrálás során a megtámadott férfi végül megbotlott és elesett, mire a vádlott felhagyott a további bántalmazásával.

Bemenekült az áruházba 

Ezt követően a vádlott arra lett figyelmes, hogy az áruház parkolójában egy másik férfi a saját gépkocsijában ülve telefonjával felvételt készít róla. Emiatt a vádlott az általa vezetett gépkocsival megállt a férfi gépkocsija mögött, hátra ment a saját személygépkocsijának a csomagtartójához és kivett egy ólmos botot, úgynvevezett viperát. Eközben a felvételt készítő férfi is kiszállt az autójából és elindult az üzlet irányába, a vádlott pedig kezében a viperával követte őt és felelősségre vonta, hogy miért készít felvételt róla, majd üldözni kezdte, miközben folyamatosan szidalmazta és irányába bántalmazási szándékára utaló kijelentéseket tett.  

A megtámadott férfinak a vádlott elől sikerült bemenekülnie az áruházba, így a vádlott felhagyott cselekményével. A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A vádlott által elsőként megtámadott férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban orvoshoz nem fordult és könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő a vádlottal szemben.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában