Katasztrófavédelmi összefoglaló

2023.02.28. 08:00

Karambol az M3-ason, tűz egy társasházban Ózdon

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 170 alkalommal riasztották, amiből 71 tűzoltás volt.

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Eric Limon

Kisteherautóval ütközött össze egy személygépkocsi az M3-as autópálya 133-as kilométerszelvényében, a Nyíregyháza felé vezető oldalon, Mezőkeresztes térségében február 21-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították az érintett járműveket, majd egy embert kiemeltek a személyautóból, átadták őt a mentőknek és eltávolították a gépkocsit a szalagkorlátról.

Elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett egy családi ház kazánházában Szendrőn, a Bódva utcában február 22-én. A város hivatásos tűzoltói egy gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a tüzet, amely a tizenhat négyzetméteres helyiség berendezési tárgyait érintette. A lángok a lakórészre nem terjedtek át, az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház tetőszerkezete Miskolc külterületén, a Danlos dűlőn február 26-án. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és eloltották a tüzet, amely körülbelül tizenhat négyzetméteren okozott károkat. Az eset során nem történt sérülés, azonban az épület használhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Kisebb tűz volt egy társasház alagsorában Ózdon, az Újváros téren február 26-án. A város hivatásos tűzoltói lánggal égést már nem tapasztaltak a helyiségben, csak az izzó, parázsló részeket kellett megszüntetniük. Az egységek átvizsgálták az épületet, mert a füst a közművezetékek mellett a felsőbb szintekre is eljutott. Az átvizsgálás és a lépcsőház átszellőztetésének idejére harmincnégy lakó hagyta el a társasházat. Az eset során nem történt sérülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában