Emberölés

2023.01.29. 11:40

Kívánsága szerint tárgyalni kezdi a bíróság a kétszeres, miskolci gyilkos ügyét

Első tárgyalást tart hétfőn a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki különböző időpontokban két alkalmi ismerősét is megölte és ezért különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ellene büntetőeljárás.

ÉM

Az előkészítő ülésen még nem született ítélet a kétszeres, miskolci gyilkos ügyében

Fotó: Horváth Imre

A vádirat szerint a vádlott és a sértett férfi egy elhagyatott ingatlan területén, de külön lakrészben éltek Miskolcon – a Diósgyőri vár melletti Bodrogi Zsigmond utcán lévő üres ingatlanról van szó. 2020. szeptember 11-én együtt italoztak, majd hajnalban a terhelt ismeretlen okból felköltötte a matracon alvó sértettet, bántalmazni kezdte őt, megütötte fejénél, majd körülbelül 50 alkalommal testszerte megszúrta a nála lévő késsel. A holttestet ágyneműbe csomagolta és az udvaron lévő kútba dobta.

A terhelt férfi a fenti cselekményt megelőzően, 2020 augusztusában megismerkedett az ügy másik sértettjével, akivel együtt italozott. Ennek során a vádlott ismeretlen okból elhatározta, hogy a férfit megöli. A vádlott – azzal az ürüggyel, hogy nála tartózkodhat a sértett – felcsalta őt egy miskolci hétvégi házas övezetbe, ahol bemásztak az egyik ingatlan portájára. A vádlott egy cirka 1,5 méteres fakarót vett ekkor magához és többször, 16-17 alkalommal, testszerte megütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott. A holttestet a férfi kivonszolta az ingatlan területéről és egy nem messze lévő fás-bokros, lejtős területen legurította.

A vádlott 2020 szeptemberében az ügy harmadik sértettjével együtt italozott, majd kihasználva azt, hogy a sértett elaludt, zakójának belső zsebéből kivette annak pénztárcáját és elvett 14.000 Ft készpénzt és egy hatósági igazolványt.

Ahogy beszámoltunk róla, két hete előkészítő ülést tartott a Miskolci Törvényszék H. Zsolt ügyében. A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást. Az ügy lezárására több szempontból sem volt lehetőség ezen az előkészítő ülésen. Bár az ügyészségnek volt ajánlata: életfogytiglani szabadságvesztés, melyből leghamarabb 35 év után szabadulhatott volna a vádlott. Azonban a férfi – bár elismerte, hogy ő ölte meg a két sértettet – ragaszkodott a tárgyaláshoz, és végül a védő és az ügyész is arra tett indítványt, hogy tárgyalják az ügyet. Most tehát H. Zsolt kívánságának megfelelően elkezdődik a bizonyítási eljárás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában