Ötletes

2022.11.07. 09:30

Ezzel a trükkel menekült meg a rablóktól

Kikéredzkedett vizelni, közben mobiltelefonján értesítette a rendőrséget.

ÉM

Illusztráció

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 20 éves férfi ellen rablás és magánlaksértés bűntette miatt. A vádirat szerint a fiatal férfiak idén januárban, a délelőtti órákban egy romos kerítésen keresztül bementek egy férfi Miskolc külterületén lévő ingatlanába. Amikor a pinceajtóról a lakatot elkezdték leverni, a férfi kiment és felelősségre vonta őket. Az idősebbik betörő egy 60 centiméteres vascsővel a fején és a karján megütötte a házigazdát, amitől az a földre esett.

Kést tartott a nyakához 

A megtámadott felpattant, beszaladt a házba, de a bejárati ajtót nem tudta bezárni, mert a két támadó benyomta és bement a lakásba. Az idősebb férfi ököllel többször megütötte, ezután mindketten értékek után kutattak.  

A sértett megpróbált elmenekülni, de az idősebb támadó egy 20 centiméteres pengehosszúságú kést szorított a nyakához, így tartotta vissza, majd továbbra is a kést a nyakánál tartva, kinyitatta vele a pincét. A férfi bement a pincébe, fiatalabbik társa pedig a lakásban szedte össze az értékeket.  

A megtámadott, megfélemlített férfi viszont magához vette a telefonját és kikéredzkedett vizelni. Így megszabadulva kiszaladt a házból és értesítette a rendőrséget.

Távozás közben kapták el őket  

A két fosztogató közel 150 ezer forint értékben vittek el értéktárgyakat, azonban a zsákmány elszállítása közben a rendőrök elfogták őket. A megtámadott férfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.  

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában