Bántalmazás

2022.08.03. 07:19

Megvert és kirabolt egy férfit Bekecsen, mert azt hitte, tartozik neki

A Szerencsi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy nem létező tartozás visszafizetése érdekében bántalmazott egy másik férfit Bekecsen.

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a vádlott 2021. december hó 20-án, este, Bekecsen, az utcán ment oda a sértetthez, aki éppen egy ismerősével beszélgetett. A férfi - miután kétszer arcán ütötte, azt követelte a sértettől, hogy adja meg neki a pénzt, amivel tartozik. A sértett ekkor elindult a lakása felé, a férfi azonban követte, majd fellökte. A vádlott a földre került sértettet többször megütötte, és a mellkasára térdelt, miközben továbbra is követelte a tartozás visszafizetését.

Miután a sértettnek sikerült felállnia, tovább akart menni, azonban a vádlott átkutatta a férfi ruházatát és a tartozás fejében elvette a sértettnél lévő 20.000 forintot és a 30.000 forint értékű  mobiltelefonját.

Ezt követően az elkövető egészen a lakásáig követte a sértettet, ahol közölte vele, hogy értesíti a rendőrséget, ha nem kapja vissza a pénzét, végül a sértett mobiltelefonját bedobta az lakás udvarára és távozott. A sértett valójában nem tartozott pénzzel a vádlottnak, az elkövető összekeverhette őt valakivel.

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Szerencsi Járásbíróságnak - közölte az Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában