Alkoholszondák akcióban

2022.08.02. 14:24

Megdöbbentően sok ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból Borsod megyében

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiszűrték az ittas sofőröket a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

illusztráció / Shutterstock

A rendőrök folyamatosan, így a nyári időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittasan elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A megye útjain 2022. július 25-e és 31-e között 88 közúti közlekedési baleset történt, ebből 2 balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 35(!) ittasan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak, ebből 19 esetben büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: police.hu

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

 „… hogy mindenki hazaérjen!”


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában