Ítélet születik

2022.07.04. 20:00

Kedden dönt a bíróság a féltestvérét derítőbe dobó fiú ügyében

Két hete írtunk arról a bűnügyről, amelynek során egy két és fél éves gyermek lelte halálát Taktaharkányban. Az ügyészség vádirata alapján a gyereket az akkor 13 éves féltestvére féltékenységből dobta bele a derítőgödörbe, ahol megfulladt.

HI

Fotó: Horváth Imre

A két héttel ezelőtti tárgyaláson elhangzottak a vádbeszédek, amelyben az ügyész arról beszélt, egyértelmű, hogy a kisfiú nem magától került a derítőgödörbe, és a bizonyítékok egyértelműen azt támasztják alá, hogy a vádlottak padján ülő Alex volt ez elkövető. Így azt kérte a bíróságtól, hogy különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt mondja ki bűnösnek és ítélje el.

A védelem ezzel szemben pontosan azzal érvelt, hogy nincs megfelelő bizonyíték a fiú bűnösségére, hiszen a vádat két, akkor mindössze hat év körüli gyerek állítására alapozzák. Éppen ezért dr. Csontos Krisztián ügyvéd elsődlegesen azt kérte a törvényszéktől, hogy bizonyítottság hiányában mentse fel a vádlottat. Másodlagosan pedig azt, ha mégis bűnösnek találja, akkor javító-nevelő intézetben szabjon ki büntetést – mivel pedig az eset óta ilyen intézetben él Alex, így az eddig ott töltött időnek megfelelő ítéletet kapjon.

Dr. Kenyeres Gábor kirendelt bíró a vádbeszédek után hangsúlyozta: az ügy jellege miatt kell elég idő, hogy a perbeszédekben elhangzottakat értékelve alapos ítéletet tudjon hozni a törvényszék. Így július 5-re tűzte ki a határozathozatal időpontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában