bíróság

2021.11.19. 17:52

Rudabányai rablás: letartóztatásban a gyanúsított

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. november 16-án délután megjelent az általa korábbról ismert sértett rudabányai lakásánál, ahová a nyitott ajtón keresztül bement, majd az ágyban alvó sértettet ököllel arcon ütötte, ezzel felébresztve őt. A fiatalkorú terhelt az ágy mellől 80.000 forint készpénzt vett magához és az ágy végében lévő sportcipőt is eltulajdonította. A sértett felszólította értékeinek visszaadására, mire a gyanúsított kijelentette, hogy ha feljelenti, akkor „kinyírja”, majd távozott az ingatlanból.

Cselekménye alkalmas lehet rablás bűntettének megállapítására, amely a fiatalkorú elkövető esetében akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írja honlapján a Miskolci Törvényszék.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a különös tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban a kiszabható szankció mértékére tekintettel a terhelt elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Következtetni lehet arra is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eszköz – az eddig elő nem került készpénz – megsemmisítésével, illetve az általa ismert sértett befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítást akadályozná. Utóbbit fenyegető magatartása is alátámasztja. Mindezekre figyelemmel a bíróság 2021. december 19. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/agyaban-fekvo-alvo-ferfira-tamadt-a-betoro-elfogtak-a-rendorok-6008438/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában