halált okozó testi sértés

2021.09.07. 11:30

Egy fém járóbottal verte agyon lakótársát

A bíróság elrendelte az arlói férfi letartóztatását egy hónapra.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított, a sértett és harmadik társuk együtt éltek egy arlói ingatlanban, ahol rendszeresen fogyasztottak alkoholt, és a veszekedések is mindennaposak voltak közöttük, a gyanúsított a sértettet korábban több alkalommal halálosan megfenyegette, mert abban a hitben volt, hogy engedély nélkül elfogyasztja az italát.

Szeptember 3-án a hajnali órákban a lakótársak közösen italoztak, majd miután egyikük elaludt, a gyanúsított és a sértett között szóváltás alakult ki, melynek során a terhelt férfi egy fém járóbottal többször fejen ütötte, illetve testszerte bántalmazta a sértettet, aki a fotelbe esett és elhunyt.

A halált okozó testi sértés büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztés, megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban a gyanúsított elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Ezt személyi körülményei sem ellensúlyozzák. A nyomozás kezdeti szakaszára tekintettel nem zárható ki, hogy a terhelt a bizonyítást veszélyeztetné, a ki nem hallgatott tanúkat megfélemlítené, illetve a tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítené, elrejtené.

A Miskolci Járásbíróság az előbbi indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért a halált okozó testi sértéssel gyanúsított férfi letartóztatását október 6-ig elrendelte.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában