csalás

2021.09.02. 08:00

Angolosan, fizetés nélkül távozott a hotelből

Nem rendezte szállodai számláit, letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben csalás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A megállapított tényállás szerint a férfi 2018 októbere és decembere között több miskolci szálloda szolgáltatásait úgy vette igénybe, hogy már a foglalás időpontjában sem állt szándékában fizetni. A vádlott a személyzet felszólítását követően különböző okokra hivatkozva kitért a számla rendezése elől, majd fizetés nélkül távozott.

Egy esetben a szálloda recepciósának már egy körlevél alapján tudomása volt a vádlott korábbi magatartásáról, felismerte őt, és értesítette a hotel tulajdonosát. A férfi cselekményeivel összesen közel félmillió forint kárt okozott.

Tudomásul vette az ítéletet

A bírósági előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság csalás bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kötelezte az egyes szállodák javára kártérítés megfizetésére is. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyészség a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában