új pszichoaktív anyaggal visszaélés

2021.03.14. 19:30

Biofüvet adott ismerőseinek Mezőkövesden

Mezőkövesdi lakásán adta át ismerőseinek a kábító hatású biofüvet az a gyanúsított férfi, akinek letartóztatását rendelte el a Mezőkövesdi Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020. nyarától több hónapon át látta el ismerőseit biofűvel a borsodi településen. Az új pszichoaktív anyagnak minősülő ún. „biofüvet” minden esetben a lakásán adta át a fogyasztóknak, akik dohánnyal keverve,

cigarettaként használták fel azt. Egyesek 2-3 alkalommal jutottak a gyanúsított által kábítószerhez, de volt olyan fogyasztó is, aki 30 esetben szerzett biofüvet a férfitól. A szer hatására a fogyasztóknál kábultság, fáradtság jelentkezett. A gyanúsítottal szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A

kiszabható büntetés mértékére és a cselekmény jellegére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Feltehető az is, hogy a gyanúsított ismét bűncselekményt követne el. A felsorolt indokok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában