gyújtogató

2020.04.29. 13:00

Letartóztatásban a nő, aki rágyújtotta egy családra a házat Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő ügyben az ügyészség indítványozta annak a 40 éves nőnek a letartóztatását, aki gyújtogatással egy családot akart megölni.

Horváth Imre

Forrás: Pixabay/illusztráció

A gyanúsításban foglalt tényállás szerint a nő 2020. április elején, a hajnali órákban egy miskolci családi ház nyitott teraszán lévő kanapét meggyújtotta azzal a szándékkal, hogy az ingatlanban lakó család benn égjen.

A tűz átterjedt a tetőszerkezetre, és a lakásban tartózkodók közül ébren lévő egy felnőtt és egy kiskorú személy a tüzet észlelve alvó családtagjaikat – egy férfit és két nőt – felkeltették, és a lakásból kimenekültek. Megpróbálták oltani a tüzet, de az olyan rohamosan terjedt, hogy kilátástalannak tűnt a megfékezése, azt csak az értesítésre kiérkező tűzoltók tudták eloltani.

A gyanúsított ezen cselekményt megelőző három napban már három alkalommal szándékosan okozott tüzet ugyanezen lakás udvarán. A nyomozás során a helyszíni szemle keretében a tűzesettel érintett lakás hátsó lakrészének szobájából előkerült egy korábban – ezen cím postaládájában – a család által megtalált papírlap, amely kézírással „Meghaltok egészen, megérdemlitek.” szöveget tartalmazta az ott lakók utóneveivel együtt.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, tanúk megfélemlítése, befolyásolása, esetleg tárgyi bizonyítási eszközök elrejtése, illetőleg a megkísérelt bűncselekmény véghezvitelének veszélye miatt.

A Miskolci Járásbíróság az indítványnak helyt adva a hivatkozott indokokkal egyezően a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában