katasztrófavédelem

2019.11.16. 12:00

Kommunikációs ismereteket tanultak a tűzvizsgálók

Nyolcadik alkalommal szervezte meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium a tűzvizsgálók egyhetes, kommunikációs képzését.

Forrás: Shutterstock

A területi szervek tizennégy tűzvizsgálója vett részt a felkészítésen, amelyet az országos tűzoltósági főfelügyelőség és az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály készített elő. A képzésen az vehetett részt, aki elvégezte a tűzvizsgálók alaptanfolyamát és a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi Oktatási Központjában a tűzeseti helyszínelői képzést.

A tanfolyam során a hallgatók elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek a kihallgatás és a meghallgatás taktikájából és módszertanából. A jogszabályi ismeretek mellett megismerkedtek a verbális és a nonverbális kommunikáció tűzvizsgálatban betöltött szerepével.

A tanfolyam az átlagosnál több gyakorlati feladatot tartalmazott. A tréningen résztvevők szerepjátékok során gyakorolták az ügyfelekkel, tanúkkal való kapcsolatfelvétel különböző formáit, a meghallgatások módszereit, taktikáját, a kommunikáció tudatos irányítását.

A továbbképzés pénteken vizsgával zárult, azok sikeres teljesítésével már 119 tűzvizsgáló rendelkezik ezzel a végzettséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában