Helyi gazdaság

2013.01.30. 17:43

NISZ: korszerűsítés a Közháló rendszerben működtetett intézményeknél

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - Európai uniós támogatással, nettó 240 millió forintból korszerűsítik az Informatikai Közháló programban a kormányzati feladatokat ellátó szervek és közintézmények részére biztosított internet hozzáférések kiszolgáló informatikai végberendezéseit - közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - Európai uniós támogatással, nettó 240 millió forintból korszerűsítik az Informatikai Közháló programban a kormányzati feladatokat ellátó szervek és közintézmények részére biztosított internet hozzáférések kiszolgáló informatikai végberendezéseit - közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. szerdán az MTI-vel.A közlemény szerint a projekt célja, hogy a Közháló rendszerben a NISZ által működtetett, emelt szintű internet-szolgáltatással ellátott intézmények telephelyein lévő, összesen 1033 végpont hálózati berendezéseinek korszerűsítésével lehetővé tegye a sávszélesség növekedését, csökkentse a meghibásodások miatt kieső időszakokat.

A fejlesztéssel közvetlenül javul az intézmények Közháló szolgáltatásokhoz való hozzáférése, valamint saját weboldalaik üzemeltethetősége.

A fejlesztés eredményeképpen az intézmények és az állampolgárok a közigazgatási szolgáltatásokhoz is könnyebben férhetnek hozzá, amivel közvetve a közigazgatási szolgáltatások hatékonysága is javul - közölte a NISZ.

A projekt keretében a Köznet-hálózathoz tartozó végpontokon a végberendezések cseréje az év végére valósul meg. A projekt része a cserélendő eszközök felmérése, az eszközök beszerzése és telepítése is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!