Tündérszépek 2024

2024.03.17. 19:20

Hogy mutatja meg az igazi szépséget a kamera?

A Tündérszépek-fotózás titkai a fotós szemével. Ádám János fotóriportert faggattuk a kulisszatitkokról.

Édes Richárd

Készül a profi fotó a gyönyörű Tündérszépekről. Ádám János munkában.

Fotó: Galambos Eszter

A szépség rejtelmeiről és magáról a fotózásról kérdeztük a Tündérszépek fotósát, Ádám Jánost. Most kiderül mi kell ahhoz, hogy egy jelentkező gyönyörű és sikeres legyen a fényképezőgép előtt!

A Tündérszépek mosolya mindig elvarázsolja az embert. Hogyan lehet ezt a jelentkezőkből előcsalogatni a fotózáson? 

Például azzal, ha a mosoly természetes és őszinte. - fogalmazott a fotográfus. - Ilyenkor érdemes a jelentkezőknek egy szép, kellemes emlékre gondolni. Valami vidám epizódra az életükből, és máris felvillan a keresett mosoly, amit imád a fényképezőgép lencséje! 

A modell gyakran kér segítséget a fotóstól, hogyan álljon, mosolyogjon a képeken? 

Igen és jó is, ha a modell és a fotós között kialakul egy bizalmi kapcsolat. Mert minél oldottabb hangulatban pózol a jelentkező, annál jobban sikerülnek a képek, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. A fotózáson én vagyok a tükör, ezért a modellnek bíznia kell a tanácsaimban, a javaslataimban. 

Mennyire izgulnak a versenyzők egy Tündérszépek fotózás előtt? 

Kell egy kis lelki ráhangolódás, hogy az ember felkészüljön egy igazi Tündérszépek-fotózásra! A pózolás egy tanulható készség, könnyűszerrel elsajátítható a tükör előtt, és akkor már a fotózáson is sokkal magabiztosabbá, sugárzóbbá válik az ember kiállása. Mert van, akit szorongóvá, feszültté tesz a kamera, a fényképezőgép jelenléte. És ez bizony befolyásolja a testtartásukat a mozgásukat, a mimikát, még a kisugárzást is. Szóval ezért fontos a nyugalom fotózás előtt. Persze a szépségversenyre jelentkezők általában szeretik megmutatni magukat a világnak, és rendszerint merészebbek, pózolnak a kamera előtt, kedvelik, ha fényképezik őket. 

Milyen testhelyzet hozza ki a szépséget a legjobban a Tündérszépekből? 

Mindig az, amiben a lányok a lehető legtermészetesebben érzik magukat. Ahol kényelmes a közérzetük, azonban ez alkattól függően más és más. Van, akinek szemből előnyös a fotó, egy másik lánynak oldalról, vagy hátulról visszafordulva. Olyan esetek is lehetségesek, amikor az egész vagy félalakos beállítások lesznek a nyerők. 

Mi kell még ahhoz, hogy egy Tündérszépek-jelölt csábítóan vonzó legyen a fotózáson? 

Nyílt tekintet és őszinte mosoly. Szintén vonzó megjelenést ad, ha a modell enyhén le- és előreengedett állal, félrebiccentett fejjel alulról fölfelé néz a kamerába. És akkor ott van még a kisugárzás szerepe, ami a fotón visszaadja a modell személyiségét, természetesen a szépségével együtt.

Még lehet jelentkezni a Tündérszépek 2024 versenyre!

A verseny regionális szinten indul, majd innen jut el a legszebb huszonkét lány az országos döntőig. A döntőbe jutott huszonkét hölgy közül a szakmai zsűri választja ki a Tündérszépek 2024 országos szépségverseny győztesét és udvarhölgyeit, valamint a közönségszavazás végén kiderül az is, hogy ki lesz a Tündérszépek 2024 közönségdíjának tulajdonosa. A jelentkezési időszak 2024. április 21 -ig tart. További részletek a tunderszepek.hu oldalon találhatók. 

Nézze meg werkfilmünket a fotózásról

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában