boon.hu video

2024.05.03. 18:16

A legmodernebb berendezésekkel újult meg a tüdőgondozó

Átadták a megújult tüdőgondozó épületét Mezőkövesden pénteken délután.

Pap Gyula

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

- A pályázatot még 2017-ben nyújtottuk be amikor a támogatási kérelem tartaléklistára került végül 2021 decemberében kaptuk a támogatói döntésről szóló levelet – idézte fel köszöntőjében dr. Fekete Zoltán polgármester a "Járóbeteg szolgáltatások fejlesztése a Mezőkövesdi Városi Önkormányzat Rendelőintézetében" című pályázatból megvalósult Tüdőgondozó épületfelújításának átadóünnepségén pénteken. 

Nyolc szakterület

– A pályázat során elnyert támogatás közel 200 millió forint, az eszközbeszerzés költsége pedig több mint 90 millió forint volt. Mintegy 77 millió forintot tettek ki az építkezéshez elszámolható költségek az önerő pedig majdnem 8 millió forintra rúgott – sorolta a polgármester. 

– A projekt keretében a rendelő infrastrukturális feltételeinek fejlesztése és eszközállományának korszerűsítése valósult meg. A fejlesztés során nyolc szakterület a Kardiológia, Fül-orr-gégészet, Szemészet, Fizioterápia, Nappali ellátás-neurológia, Gyermekpulmonológia, Sebészet és Röntgendiagnosztika volt érintett. A korszerűsített, átalakított infrastruktúra mérete 608,92 négyzetmétert tett ki. A beruházás következtében közel 80 ezer fő az érintett lakosság létszáma és összességében az SZTK épület felújítására és eszközbeszerzésre 345 millió forintot biztosítottunk – emelte ki Mezőkövesd polgármestere.

– Nagy örömmel jöttem a mai átadó ünnepségére, mert ismét megújult és korszerűbb lett egy olyan intézmény a városban, amellyel méltán büszkélkedhetünk – mondta el ünnepi köszöntőjében Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. 

– Az itt és a környéken élők számára kiemelten fontos a korszerű járóbeteg-szolgáltatás, hogy kulturált környezetben és a legmodernebb orvos diagnosztikai eszközökkel történjenek a vizsgálatok, s hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljenek a betegek – fejtette ki a miniszterhelyettes. Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy Mezőkövesdet és a térséget nem kerülte el az egészségügyi fejlesztés. Gondoljunk itt a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet megújulása mellett a térség számos orvosi rendelőjének, egészségügyi intézményének fejlesztésére is. Bízom benne, hogy a fejlesztések megvalósulásával tovább szolgálhatjuk a térség és Mezőkövesd lakosságát és segíthetjük az egészségügyben dolgozókat hivatásuk még magasabb színvonalú ellátásában - hangsúlyozta a képviselő. 

– Valamennyi állampolgár joggal várja el, hogy az állam segítse a boldogulását élete számos területén. Ez elképzelhetetlen a jól képzett , lelkiismeretes orvosok, egészségügyi dolgozók nélkül akik munkájukat felkészülten és megbízhatóan végzik. A közt szolgálni nem egyszerű feladat, mert nem csak egy állás, hanem hivatás, évekre, évtizedekre szóló elköteleződés is egyben – sommázta Tállai András. Az ünnepség végén Dr. Kelemen Anna főorvos mutatta be az új berendezéseket melyeket a rendelőkben is megtekintettek a vendégek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában