Elsősegély verseny

2023.10.04. 12:30

Taroltak a Miskolci Egyetemisták

A megmérettetésen idén 54 csapat indult, amelyen szépen szerepelt Campus csapata.

Boon.hu

Elsősegélynyújtásból versenyeztek (fotónk illusztráció)

Fotó: Kiss János

Magyarország legjobb elsősegélynyújtói versengtek a Szolnokon megrendezett 51. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen. A Miskolci Egyetemet az Egészségtudományi Kar MEENCS csapata képviselte, végső összesítésben a 6. helyet szerezték meg - írja az egyetem honlapja

Hozzátették: az Elsősegélynyújtás Világnapján több mint 300 elsősegélynyújtó mérte össze tudását Szolnokon szeptember 16-án. A megmérettetésen idén 54 csapat indult. Az általános iskolás, középiskolás, valamint felnőtt kategóriában induló versenyzők 20 állomásból álló, csaknem 6 kilométeres körpályán 8 kárhelyen, két elméleti állomáson mérték össze rátermettségüket.

Valósághű helyszíneken, fordulatokkal teli, izgalmas, látványos baleseti szituációkat kellett megoldaniuk: kerékpáros ütközést babakocsit toló édesanyával (csecsemő újraélesztése, az édesanya epilepsziás rohamának ellátása); baleset egy építkezésen (szemsérülés, artériás vérzés ellátása); motoros és autó ütközése (amputációs sérülés, koponyasérülés ellátása); mentés a Tisza folyóból; harci repülőgép mellett 11 sérült, köztük mellkasi, hasi sérült, szemsérült és végtagsérült ellátása; medúzacsípés kezelése; a fiatalok körében terjedő snüssz okozta mérgezés és eszméletvesztés ellátása; vegyi baleset okozta sérülés. 

A zsűri az ellátás szakszerűsége mellett pedig azt is figyelemmel kísérte, hogy a versenyzők az egyes szituációkban hogyan kommunikálnak a sérültekkel, a csoporttársakkal, ami ugyancsak sok pontot jelentett a bírálatban. Az országos versenyen a Miskolci Egyetem MMENCS csapata a felnőtt kategóriában a 6. helyezést érte el a végső összesítésben. A csapat tagjai: Pataki Marcell csapatkapitány, Hágen Botond, Kápolnai Dorina, Sulkovszki Barbara, Vértesi Angéla radiográfus hallgatók. A csapat felkészítője: Nagy Ágnes mesteroktató - írják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában