Felsőoktatás

2023.09.29. 14:40

A Miskolci Egyetem volt dékánja lett a Budapesti Metropolitan Egyetem új rektora

Október 1-jétől a jelentős tudományos kapcsolatrendszerrel rendelkező Kocziszky György tölti be a tisztséget - tudtuk meg az MTI-től.

Kocziszky György a Budapesti Metropolitan egyetem új rektora

Forrás: MW

Fotó: Pesti Tamás

A közgazdaságtudományból kandidált, majd habilitált új intézményvezető a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, a világ- és regionális gazdaságtan intézet igazgatója és a regionális gazdaságtan tanszék vezetője is volt, korábban pedig hat éven át rektorhelyettesként tevékenykedett. Kocziszky György 1972-ben végzett gépészmérnökként a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen, három év múlva pedig az okleves gazdasági mérnöki képesítést is megszerezte. Kutatási területe elsősorban az etikus közgazdaságtan, illetve a regionális gazdaságtan, valamint a növekedés- és fejlődéselméletek. 2011-től 12 éven át a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának külső tagja volt.

A Budapesti Metropolitan Egyetem közleményében idézte az új rektort, aki megtiszteltetésnek nevezte kinevezését és reményét fejezte ki, hogy az üzleti szektorban szerzett tanácsadói tapasztalata mellett a vezetés- és szervezéstudományi ismereteit is kamatoztathatja új tisztségében. Kocziszky György kifejtette: véleménye szerint sikeres pályázatában régiós akadémiai beágyazottsága is szerepet játszott, és szeretné elérni, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem Közép-Európa meghatározó felsőoktatási intézményévé váljon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában