Sokarcú Tokaj

2022.07.31. 16:00

Két napos zenés, táncos fesztivál Tokajban

A zenés-táncos tokaji bemutatók mellett helyet kaptak a kézműves termelők és a hungarikumnak számító borok is.

ÉM

Fotó: Vajda János

Tokaji Varázs címmel rendezett többszörös programot a hétvégén Tokajban a Tokaj Kincsei Egyesület a Kossuth téren és a sétálóutcán. 

Egyrészt Mazsorett és Fúvószenei Találkozó volt, emellett a Tokaji Aszú Ünnepe, Magyar Vidékfejlesztési Kiállítás és Vásár, illetve Tokaji Nyári Forgatag. 

„Füstölt árut árusítunk, csemege és pikáns kolbászt, valamint sonkatermékeket, amelyeket mi készítünk és a férjem külön füstöli” – mondta el az Észak-Magyarországnak Lakicsné Bencsik Judit őstermelő, aki azt is hozzátette, hogy most először érkezett Hajdú-Bihar megyéből a fesztiválra. „ Csak hagyományos módszerekkel készülnek a termékeink és akácfán füstöljük őket” – hangsúlyozta az őstermelő. 

Czeglédi Lajos borkülönlegességeket kínált a vásáron. „Különböző ízesítésű borokat árulok, amelyek itt Tokaj-Hegyalján készültek. Az a tapasztalatom, hogy az emberek vevők az újításokra, így most különlegesen kelendő a bodzával ízesített aszú” – mondta el a borász.

Országos jelentőségű

A szövetség most már országos szintre emelkedett, így most már az ország több távolabbi pontjáról is érkeztek a résztvevők – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Kerekes Sándor, a Tokaj Kincsei Egyesület alelnöke, a rendezvény főszervezője, aki azt is hozzátette, hogy közel 500 közreműködővel valósult meg a rendezvény. 

„Idén nem szerettük volna nagyon a bor köré szervezni a rendezvényt, így csak helyi borászok vesznek részt a vásárban, illetve legfőképpen a helyieket támogatjuk ezzel a rendezvénnyel" – hangsúlyozta Kerekes Sándor, aki arra is rámutatott, hogy a környező településekről is jöttek kézművesek, termelők, akik kiállítással egybekötött vásárt tartottak Tokaj főterén. A borkedvelőknek egész napos bortörténeti előadásokkal színesítették a programokat, amelyek fókuszában a Hungarikumnak számító Tokaji Aszú állt. A sétálóutcán különböző zenés programokkal kedveskedtek a látogatóknak, többek között fúvózenekarok és mazsorett csoport látványos bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. A gyermekeknek egész nap ugrálóvár, trambulin és városnéző kisvonat állt a rendelkezésükre. Kerekes Sándor arra is rámutatott, hogy a rendezvény azért is egyedülálló, mert még nem volt olyan Tokajban, hogy egyszerre száz fúvós zenélt volna együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában