A vakcina védelem

2021.05.10. 15:00

Vigyázzunk magunkra, és persze egymásra!

Nem volt kérdés számára, hogy az oltás beadatása mellett tegye le a voksát.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

„Az eddig ismeretlen Covid–19-járvány gyorsan változó helyzetet teremtett az életünkben. Én magam sem gondoltam az elején, hogy több hullám követi egymást, és ilyen szinten elhúzódik” – mondta el Maczega Márton, Kéked polgármestere.

– Úgy nézett ki, hogy az első hullám megjelenését a gyorsan meghozott szigorú intézkedéseknek köszönhetően sikerült elfojtani. Erre múlt augusztus végén megjelent a második hullám, beléptünk a növekvő fertőződést mutató szakaszba, ami már elgondolkodtatott engem és a környezetemet is. Addig is szigorúan betartottuk az előírásokat, de ezt követően még jobban odafigyeltünk az egymással való közvetlen találkozások elkerülésére, védőeszközök használatára és a folyamatos fertőtlenítésekre. Viszont ezek az intézkedések csak a járvány terjedésének lassítására tűntek elégnek. A Covid–19-fertőzés, – ha én is átestem rajta –, akkor tünetmentesen vagy nagyon enyhe tünetekkel zajlott le, így nem tudom, hogy van-e védettségem, ezért a harmadik hullám megérkezését követően már átgondoltam, és a jelenleg kialakult helyzet miatt tovább már nem volt kérdés a döntésem meghozatala. A szlogennek is köszönhetően – „még mindig jobb bármelyik vakcina, mint a betegség” – a védőoltás szükségessége mellett döntöttem és regisztráltam, majd, mint hatvan év feletti, megkaptam már mindkét Sinopharm-védőoltásomat. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! – hívta fel a figyelmet a polgármester.

(A borítóképen: Maczega Márton szerint kell az oltás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában